О конкурсу

„100 најлепших слика Србије“ је конкурс у организацији интернет платформе „Слике Србије“.

Лепоту видимо тек када се зауставимо и дамо јој времена.
Лепоту видимо тек када је зауставимо и дамо себи времена.
Није потребно много времена како би се пронашла лепота у природи наше Србије.

Учествовањем у конкурсу „100 најбољих слика Србије“ постаните део пројекта који има за циљ прикупљање најлепших фотографија Србије на једном месту. Сваког дана фотографи, али и они који то нису, направе хиљаде снимака који нашу земљу приказују у предивном светлу. Наш циљ је да, у духу задужбинарства, сакупимо и свима прикажемо ту јединствену и непоновљиву лепоту.

Организујемо најлепшу
изложбу Србије

Сто најбоље пласираних фотографија Србије по гласовима публике биће постављене у просторијама београдског „Дорћол Platz-а“ на великој изложби која ће бити одржана почетком јануара. Ауторе изложених фотографија награђујемо:

  • Фотографијом у штампаној форми
  • Календаром

Први круг гласања траје до 25.11.2017. у поноћ.

Правимо најлепши
календар Србије

Дванаест најлепших фотографија Србије по избору стручног жирија украсиће ексклузиван календар за наредну годину, док ће сваком од аутора одабраних фотографија бити додељени посебни поклони:

  • 10 календара
  • Фотографија у штампаној форми
  • Робна награда

Жирирање је заказано за 27.11.2017.

Бирамо најлепшу
фотографију Србије

Избор за најлепшу фотографију Србије објединиће мишљење нашег стручног жирија и гласове публике, а аутора исте очекују следеће вредне награде:

  • 500 €
  • 10 календара
  • Фотографија у штампаној форми
  • Робна награда

Финални круг гласања траје од 28.11. до 30.11.2017. у поноћ.

Регистровани корисници ће својим гласовима одлучити којих сто фотографија ће бити представљено на великој изложби просторијама „Дорћол Platz-а“. Са друге стране, наш стручни жири у саставу Иван Грлић, Часлав Петровић и Дарко Николић, одабраће дванаест најбољих фотографија које ће бити штампане у виду календара за наредну годину. Главна награда биће додељена након другог, посебног круга гласања, током ког ће корисници моћи да гласају искључиво за једну од дванаест фотографија уврштених у календар.


Наша жеља је да што више људи проведемо кроз јединствене и предивне пределе Србије. Поносни на оно што имамо, желимо да је прикажемо из свих могућих и немогућих углова. Да на једном месту сви можемо да уживамо у магичној лепоти њених брда и планина, њива, воћњака и пашњака, језера и река, шума и ливада, извора и водопада, пећина и кањона, градова, села и манастира, биљака, животиња и људи.

Сви они који се буду одлучили да на ову занимљиву авантуру крену са нама, није битно да ли у улози ствараоца или уживаоца, моћи ће поносно да кажу да су били задужбинари у овом времену нових тенологија. Јер, наш циљ је да прикупљањем ваших фотографија, сви заједно забележимо природне лепоте Србије и тиме генерацијама које долазе оставимо још једну, можда и најлепшу слику наше земље.

Слику заједничког стварања, поштовања и љубави, као и захвалности земљи којој дугујемо све.

Слике Србије Тим

Пратите нас на друштвеним мрежама: